Dinsdag 5 maart van 16:00 tot 17.00
Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2. Een flink aantal bedrijven moet volgens deze wet verplicht maatregelen nemen op het vlak van digitale veiligheid. We leggen je graag uit wat NIS2 inhoudt en wat je kan doen om je voor te bereiden.
NIS2 staat voor Network- and Information Security en draait om het veilig houden van onze essentiële en belangrijke sectoren tegen cyberbedreigingen. Organisaties en bedrijven in deze sectoren moeten hun eigen online beveiliging op orde hebben én hebben zorgplicht voor de digitale veiligheid van hun leveranciers. Dit betekent dat óók die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.
Wacht niet af en bereid je alvast voor
We adviseren je om niet af te wachten totdat de wet- en regelgeving volledig duidelijk is. De risico’s die organisaties en systemen lopen, zijn er immers nu ook al. Organisaties die nu al in actie komen beveiligen zich niet alleen tegen deze bestaande risico’s, maar zijn straks ook beter voorbereid op de komst van de nieuwe wetgeving.
Webinar speciaal voor bouw- en techniekbedrijven
Samen met platform Samen Digitaal Veilig en Techniek Nederland organiseren we het webinar ‘NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity-regels’. Tijdens dit webinar beantwoorden we vragen en leggen we uit waarom veel bouw- en techniekbedrijven, die geen NIS2-bedrijf zijn, er toch mee te maken kunnen krijgen.
Inhoud webinar op hoofdlijnen
- Overzicht van de NIS2 richtlijn: wat het is en voor wie geldt het?
- De impact op Uw Bedrijf: hoe de NIS2 de operationele en beveiligingspraktijken van uw bedrijf zal beïnvloeden
- Grote bedrijven kunnen compliance verplichten aan hun leveranciers. Wat moet je dan doen?
- Compliance Eisen: inzicht in verplichtingen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen
- Best practices: praktijkvoorbeelden uit de sector
- Mogelijkheid om vragen te stellen
Voor wie is dit webinar bedoeld?
IT-professionals, beleidsmakers, compliance officers en leidinggevenden die betrokken zijn bij de cyberbeveiligingsstrategie van hun organisatie.