Gerelateerd nieuws

Vastgoed: de duurzame toekomst

Slim – veilig – circulair


Modulair bouwen, energiemanagement en duurzaamheid: ontwikkelaars, gebouwbeheerders en anderen die dagelijks werken met vastgoed, staan voor uitdagingen rond deze thema’s. Meteen aan de slag? Bezoek de stands van ABB op de Vakbeurs Energie en de Prefab Beurs van 15 t/m 17 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

In alle sectoren, van woningbouw en utiliteit tot de industrie – wordt gezocht naar oplossingen die bijdragen aan verduurzaming van het vastgoed en minder CO2-uitstoot. ABB draagt bij aan deze verduurzaming met innovatieve prefab installaties.

CO2-vriendelijk en duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen – CO2-vriendelijk en waar mogelijk circulair – vraagt om een nieuwe manier van denken en doen. De hele keten is hierbij belangrijk. Want duurzaam werken begint bij de productie, zet door in het ontwerp en de feitelijke bouw, renovatie, verbouwing of sloop, en krijgt verder vorm in het gebruik van vastgoed. ABB biedt oplossingen voor modulaire installaties en energie-efficiënte systemen die helpen om het bouwproces te optimaliseren en de milieu-impact te minimaliseren.

Duurzame kabeldoos 3640

Op de Prefab Beurs kunt u onder andere kennismaken met de nieuwe duurzame kabeldozen 3640. In projecten in de utiliteitsbouw zijn er miljoenen exemplaren te vinden. Daarom is deze kabeldoos er nu ook in een variant van gerecycled kunststof: de 3640 S. Gemaakt van plastic afval dat we allemaal dagelijks inzamelen. Met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als zijn voorganger, alleen duurzamer geproduceerd. Hij is geschikt voor toepassing in stekerbare installaties en voor montage op kabelgoot.

Stekerbaar installeren

Methodes als prefab produceren en stekerbaar installeren hebben positieve impact op efficiency en er zijn bovendien minder vervuilende transportkilometers nodig. Op de Prefab Beurs komt u alles te weten over geavanceerde data-oplossingen gecombineerd met stekerbare en KNX-systemen.

Slimme installaties

Gaat het om installaties, dan is er veel energie- en duurzaamheidswinst te behalen in gebouwen zelf. Met oplossingen die inzicht geven in het energiegebruik, maar bijvoorbeeld ook door biobased schakelmateriaal in te zetten, zoals het Busch-Jaeger schakelaarprogramma future® linear. Dit is bekroond met zowel het duurzaamheidscertificaat van ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) als ‘Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze’. Op de stand op de Prefab Beurs ziet u hoe u slim, veilig en duurzaam kunt bouwen.

Energiemanagement

Wilt u alles weten over hoe u slim kunt omgaan met energie in uw gebouw? Dan is een bezoek aan de ABB-stand op de Vakbeurs Energie een must. U ontdekt hoe u inzicht kunt krijgen in energiebeheer en hoe dit u helpt om kosten te besparen. U komt meer te weten over toekomstbestendige installaties, krijgt meer informatie over hoe u voldoet aan wetgeving, GACS-richtlijnen, BREEAM certificering, en hoe het zit met het schakelen en beveiligen van batterij-energieopslagsystemen.

Mini-congres

Wilt u direct aan de slag met energiemanagementoplossingen? U kunt zich dan aanmelden voor het mini-congres ‘Energiemanagement concreet gemaakt’ dat plaatsvindt tijdens de Vakbeurs Energie. Aan de orde komen onder andere (toekomstige) wetgeving, de energieslurpers in een gebouw en oplossingen voor mogelijke netcongestieproblemen.

De collega’s van ABB zien u graag op een van beide beurzen!

ABB-stand op de Prefab Beurs: 1.B044

ABB-stand op de Vakbeurs Energie: 7.C113

Scan voor gratis toegang tot de Prefab Beurs

Scan voor gratis toegang tot de Vakbeurs Energie

Scan om u aan te melden voor het ‘Mini-congres energiemanagement’

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven