Gerelateerd nieuws

Daiwa House Modular Europe ontvangt belangrijke typegoedkeuring voor modulaire woningen

Daiwa House Modular Europe is verheugd om aan te kondigen dat we een essentiële typegoedkeuring hebben ontvangen voor onze modulaire fabriekswoningen. Deze goedkeuring stelt ons in staat om sneller nieuwbouwprojecten te realiseren.

Deze mijlpaal markeert een belangrijke ontwikkeling in de modulaire bouwsector. Opdrachtgevers, kwaliteitsborgers en gemeenten kunnen nu vertrouwen op de kwaliteit van onze in de fabriek gebouwde woningen, die voldoen aan het Besluit bouwwerken leefomgeving. Dit betekent dat individuele woningen niet langer afzonderlijk beoordeeld hoeven te worden voor elke nieuwe locatie, wat leidt tot versnelde procedures en vergunningverlening.

De woningbouwopgave is groot en urgent en om aan deze behoefte te voldoen, streven we bij Daiwa House Modular Europe naar het snel realiseren van comfortabele, betaalbare en duurzame woningen voor toekomstige bewoners. Onze woningen staan voor kwaliteit, wooncomfort, veiligheid en duurzaamheid. We bouwen circulaire woningen die niet gesloopt worden, maar gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden, waardoor we een duurzaam thuis creëren voor iedereen.

Tijdens een officiële ceremonie op 24 april 2024 ontving CEO Harry van Zandwijk de certificaten van Martin van Rijn (voorzitter van de Aedes vereniging van woningcorporaties) en Jacos van Zelst (programmadirecteur Versnelling Tijdelijke Huisvesting bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Deze erkenning is een prachtige mijlpaal voor onze branche en een belangrijke stap in de versnelling van de woningbouw. 

Deze belangrijke typegoedkeuring is een gezamenlijke inspanning van het Expertisecentrum Flexwonen en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het centrum heeft de woningen van zes fabrikanten succesvol laten keuren, waardoor opdrachtgevers, kwaliteitsborgers en gemeenten erop kunnen vertrouwen dat ze voldoen aan alle eisen van het Besluit bouwwerken leefomgeving. Dit betekent dat de bouw van modulaire woningen nu efficiënter en effectiever kan plaatsvinden, met minder administratieve rompslomp en snellere procedures.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven